Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΠΕΙΤΕ ΕΔΩ:https://www.youtube.com/watch?v=yJRs3f4UjMw
ΥΛΙΚΑ:
2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΟΝΙΑΚ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 κ.γ. ΣΟΔΑ
1/2 κ.γ. ΚΑΝΕΛΑ
1/2 κ.γ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
1 ΜΠΕΙΚΙΝ
7,5 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1,5 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ
1,5 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
1,5 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΜΕΛΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σβήνουμε με τη σόδα τον χυμό πορτοκάλι. Ρίχνουμε με όποια σειρά θέλουμε τα υλικά μας. Ανακατεύουμε ωσότου ομογενοποιηθεί το μείγμα και μετά ρίχνουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη και πλάθουμε τα μελομακάρονα. Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και ψήνουμε τα μελομακάρονα για περίπου μισή ώρα στους 150 ή 170 βαθμούς ανάλογα με τον φούρνο. Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν. Φτιάχνουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε τα υλικά και το αφήνουμε να βράσει. Στο τέλος ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στα κρύα μελομακάρονα και τα αφήνουμε να ρουφήξουν. *** Μπορούμε να κάνουμε και το ανάποδο δηλαδή σε ζεστά μελομακάρονα να ρίξουμε κρύο σιρόπι*** Μετά από λίγο τα γυρνάμε ανάποδα και τα αφήνουμε πάλι να ρουφήξουν. Τέλος αφού τα μελομακάρονα ρουφήξουν το σιρόπι και κρυώσουν πασπαλίζουμε το τριμμένο καρύδι.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!
Για οτιδήποτε θέλετε να ρωτήσετε μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο email του καναλιού μας: natasatsav@gmail.com
ή να στείλετε μήνυμα στην σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/glykagiaergazomenous
ή με σχόλιο στην σχετική ανάρτηση του blog μας: http://www.glykagiaergazomenes.blogspot.gr/
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΠΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://www.youtube.com/watch?v=yJRs3f4UjMw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου